Pe unde sa iesi cu bicicleta in Bucuresti?

Am observat că bicicliștii mai puțin experimentați nu știu pe unde să iasă la ture cu bicicleta în zone cu mai puțin trafic.

Parcul Politehnicii

M-am dat foarte mult timp în parcul Politehnicii. Făceam tura pacului de mai mult de 5 ori (la un moment dat este și puțină urcare).

Recomand această zonă pentru ieșiri cu bicla.

Cred că sâmbăta dimineața sunt și puține mașini și puțini pietoni. De exemplu duminica după amiaza, îmi amintesc, erau foarte mulți pietoni ieșiți la plimbare, și sunt zone unde se prinde viteză.

Lacul Morii

Pe digul lacului Morii se fac ture faine cu bicicletele de munte. De la Ciurel și până în Chiajna sunt 4 km, dar mai continuați plimbare și în Chiajna, Pădurea Dudu, apoi pe malul Dâmboviței până la Stadion Concordia.

Stadionul Național

Cu câțiva ani în urmă m-am dat cu bicicleta în jurul stadionului Național și mi se pare un loc frumos unde se pod da începătorii cu bicicleta.

Parcul Tineretului 

În București nu prea ai unde să te dai cu bicicleta de munte. Singurul loc unde se pot exersa trasee mai tehnice este Parcul Tineretului. Mulți bicicliști merg în Tineretului pentru o tură cu bicla. Atenție, se merge pe cărări, nu pe alei.

Pădurea Băneasa

Mi-a plăcut să mă dau cu bicicleta în pădurea Băneasa. Mai ales în zilele călduroase este o plăcere să mergi în pădure cu bicla

Pădurea Cernica

Am fost la Cernica o singură dată. Este frumos, dar am prins și multe zone cu bălți, de m-am făcut ca porcul și nu eram pregătit pentru asta.

În altă ordine de ide, nu îmi plac bicicliștii de parc deoarece îi pot accidenta pe ceilalți oameni din parc. Dacă ieși cu bicicleta și nu prinzi puțină viteză, atunci ce rost are? 🙂

Leave a Reply