5 sfaturi pentru achizitia bicicletelor la mâna a doua

Mi-am cumparat de mai multe ori biciclete la mana a doua. De fapt doar doua dintre bicicletele mele au fost cumparate de noi. O Gepida Alboin (in 2012 de pe un site 2 roti, parca) si un cadru de la Cube la care am cumparat ulterior piesele bicicletei.

In rest am avut biciclete ca Pinarello Promenade (rulata de mine 8,942 km), Merida Crossway (3,084 km), Trek SLR (6,125 km), Giant Anthem X 4.0 (1220 km) si actuala bicicleta a mea de commuting Trek CrossRip LTD, care are 10800 km momentan.

Din cele cumparate la mana a doua, doua au fost luate online de la baieti din zona Mures, unul mi se pare ca era plecat in UK si mi-au trimis-o parintii lui, mi s-a parut cam suspect, mai ales ca Raleigh este o marca des intalnita in UK si imi era teama sa nu fie furata, tipul m-a asigurat ca nu este asa, si stiu ca nici nu a vrut sa negocieze. Si eu stiam ca bicla e buna asa cam am marcat banul. Intre timp am vandut-o si eu.

Sfaturi pentru a cumpara biciclete la mana a doua

  1. Uita-te pe dirtbike.ro. Este site dedicat bicicletelor. Intr-adevar, pe olx sunt mai multe anunturi dar si mai multi tepari.
  2. Pune mana pe telefon si suna. Iti dai seama de la telefon cine este omul respectiv, dupa cum vorbeste iti dai seama daca este genul care da tepe. La ultima achizitie de bicicleta second hand vanzatorul nu putea sa vorbeasca si dialogam prin sms… . Era un tip tanar care isi luase bicla pentru a merge cu ea, facuse si ture de Buc-Bv (scrisese si in anunt), dar nu se mai daduse de ceva timp si a ales sa o vanda. Nu a lasat niciun leu la negociat, dar mi-a dat o bicla buna.
  3. Biciclistii sunt oameni faini. Nu uita asta! Intreaba cati km a facut cu bicla, pe unde s-a dat, etc, detalii care iti vor crea incredere sau nu asupra vanzatorului respectiv.
  4. Testeaz-o. Ideal ar fi sa te intalnesti cu vanzatorul si sa o testezi. Daca nu, cumpara de pe net cu verificare colet.
  5. Urmareste detaliile pe care le ofera vanzatorii. Cei care au biciclete furate nu se pricep. Scriu echipare full Shimano si pun poze putine si neconcludente.
  6. BONUS Nu ai gasit nimic convenabil? Du-te la Decathlon, au biciclete faine, la preturi bune.

Am mai scris si aici un articol cu sfaturi pentru achizitionarea unei biciclete second hand.

Leave a Reply