10 ponturi pentru bicicliștii începători

Ești nou în lumea bicicletelor? Iată câteva lucruri pe care trebuie să le știi, și care te vor ajuta să iei decizii potrivite în pasiunea ta pentru biciclete:

1. Site-ul pe care bicicliștii își pun anunțurile este dirtbike.ro.

2. Mulți bicicliști dau comenzi online pentru accesorii / echipamente de biciclete de pe site-uri din Anglia sau Germania la prețuri decente.

Biciclisti in Copenhaga.

Biciclisti in Copenhaga.

3. Vrei să te alături unor grupuri de bicicliști cu care să pedalezi? Îți recomand Adevărații veloprieteni, pe care îi găsești aici: https://www.facebook.com/AdevaratiiVeloprieteniRomania/. Recomand și grupul Doar ture cu bicicleta: https://www.facebook.com/groups/DoarTureCuBicicleta . Este important de știut că marea majoritate a bicicliștilor sunt oameni frumoși. Cazurile de cocalari printre grupurile de bicicliști sunt foarte rare și de obicei sunt izolate.

4. Lista cu atelierele pentru biciclete o găsești aici: https://biciclist.dragosu.ro/harta-service-urilor-de-reparat-biciclete-din-bucuresti/ . Pedalând des o să ai nevoie să mai treci pe la un atelier sau un magazin de biciclete pentru urgențe.

5. Cea mai folosită aplicație de către bicicliști este Strava. Cu această aplicație pentru smartphone se înregistrează turele cu bicicleta. Există și o glumă printre bicicliști: Dacă ai făcut o tură cu bicla și nu ți-ai înregistrat-o pe Strava, atunci degeaba ai mai pedalat.cursiera

6. La prima vedere este greu să biciclești prin traficul aglomerat din marile orașe din România. Câteva sfaturi pentru începători găsești aici și aici.

7. Te bate gândul să participi la concursuri de MTB? Dă un ochi pe site-urile ridersclub.ro sau pe bikeevents.ro. Concursuri de ciclism pe șosea găsești pe RoadGrandTour (dar este nevoie de mult antrenament pentru a participa la RGT).

8. Despre cum trebuie să-ți întreți bicicleta în cazul în care pedalezi tot anul, citește aici.mtb

9. Dacă vrei să iei bicicleta cu tine în concedii, gândește-te la un suport de biciclete pentru mașină. Eu mi-am luat suport pentru haion de două bicle de la Thule România.

10. La turele mai lungi de 30 km trebuie să vă gândiți la o hidratare și o alimentație corespunzătoare (batoane, geluri, eugenii). La fel de importantă este și masa de dinainte de tură. Micul dejun trebuie să fie bogat în carbohidrați. Eu consum la micul dejun lapte de soia cu goji, fulgi de ovăz, fructe confiate, amestec de semințe de dovleac, in și susan.

Lucrurile acestea le-am învățat în ultimii 2-3 ani de la amicii de pedalat.

Leave a Reply