Bike sharing la Viena

Viena nu este in Top 20 orase pentru biciclisti, dar se poate lauda cu un sistem de bike sharing destul de bine pusa la punct.

stations map - Citybike Wien

La ultima vizita la Viena imi propusesem sa inchiriez o bicicleta, dar vremea ploioasa m-a determinat sa nu-mi duc planul la bun sfarsit. Dar poate voi veti fi mai norocosi si veti explora Viena de pe bicicleta.

Ce trebuie sa faceti daca vreti sa inchiati o bicicleta din sistemul public de inchiriere?

Principiul este simplu: prima ora este gratuita, a doua ora costa 1 euro, a treia ora este 2 euro si asa mai departe. Ideea este sa te deplasezi dintr-un loc in altul si sa predai bicicleta, iar apoi, cand ai din nou nevoie, sa iei alta bicicleta.

preturi-Fees - Citybike Wien

Intrati pe site-ul: https://www.citybikewien.at. Va inregistrati aici: https://www.citybikewien.at/en/how-it-works/registration, dati detalii despre card, apoi cand mergeti sa luati o bicicleta de la stand trebuie sa introduceti cardul in dispozitivul respectiv.

Ce este foarte bine in acest sistem de bike-sharing? Infrastructura, care este bine pusa la punct. Poti sa vezi in timp real unde sunt rastele libere, unde poti sa iti lasi bicla sau de unde poti sa iei o bicicleta noua. De asemenea, sunt mai multe aplicatii unde poti sa urmaresti gradul de ocupare la rastelele din zona: https://citybikewien.at/en/stations/apps.

Spor la pedalat!

Leave a Reply