Sfaturi pentru achizitionarea bicicletei

Pentru ca doar in Romania sunt oameni care merg prin oras cu biciclete de munte, am sa va ofer 5 sfaturi pentru a achizitiona bicicleta perfecta.
bicicleta

1. Scopul. Trebuie sa va ganditi pentru ce va cumparati o bicicleta. Pentru a merge in oras, la munte sau in parc. Daca mergeti in oras in proportie covarsitoare si la multe de 2-3 ori pe an trebuie sa va achizitionati o bicicleta din categoria citybike sau daca nu va deranjeaza rotile foarte mici, o bicicleta pliabila. Daca mergeti mai des la munte, dar si in oras va puteti cumpara o bicicleta trekking (cross). Pentru un mers mai usor in oras recomandam cauciucuri mai subtiri. Pentru potecile nu foarte denivelate de munte avem nevoie de niste cauciucuri adecvate. Aici aveti 2 optiuni: sa va cumparati cauciucuri separate si sa le schimbati mereu cand mergeti la munte sau sa cumparati roti separate cu cauciucuri de cross. Mai avantajos este cu roti separate pentru ca le puteti schimba singuri foarte repede. In cazul in care mergeti mai mult sau mereu pe teren accidentat este esential sa cumparati o bicicleta mountain bike.

2. Pretul. Bicicleta este un bun cu mare cautare printre hoti. Daca vreti sa o legati de garduri si sa nu aveti mare stres, atunci cumparati-va o bicla la mana a doua, de firma (sunt foarte bune si se gasesc intre 500-1000 lei). Daca mergeti des, nu cumparati biciclete foarte ieftine de la oferte. Cu bicicletele ieftine riscati sa nu va mai placa mersul pe bicicleta, pentru ca diferenta intre o bicicleta ieftina si una facuta pentru mers zilnic este imensa. Daca achizitionati o bicicleta noua sub 800- 1000 de lei nu gasiti ceva cat de cat bun. Cam la 1500 – 1800 se gasesc biciclete foarte bune din orice categorie. Cele care trec de mii de euro sunt pentru profesionisti, pentru ca nici cele de 1500 lei nu sunt deloc rele. La mana a II-a gasiti super biciclete, la preturi de aproximativ 700 lei si din proprie experienta va spun ca merita mai bine. Bicicletele nu sunt ca masinile, se pot regla destul de usor de cineva priceput si daca ne gandim mai bine un schimbator foarte bun este 100-200 lei, deci nu avem de ce sa ne facem griji.

Citeste mai departe pe blogul DragosU.ro

4 Comments

  1. Andrei 29 martie 2017
    • Dragos 30 martie 2017
  2. Costel Iftime 11 august 2017
  3. Dragos 13 august 2017

Leave a Reply