Cateva fabrici de biciclete, piese și echipamente pentru ciclism din Romania

În țara noastră dragă există mai multe fabrici unde se fac biciclete, piese pentru biciclete sau echipamente profesioniste pentru bicicliști. Este vorba de fabrici noi, nu despre cele celebre de pe vremea comuniştilor. Să o luăm pe rând:

Grupul Italian Campagnolo produce piese și roți pentru biciclete la două fabrici din România. Una dintre fabrici este în județul Argeş la Mărăcineni și a doua la Curtișoara, în Olt. În cele două fabrici lucrează aproximativ 600 de români. Interesant este că 50% din totalul materiilor prime folosite în producţia de părţi componente pentru biciclete sunt achiziţionate de pe piaţa locală.

La Reșița, în fabrica VeloCity, se fac biciclete pentru Decathlon. VeloCity a început să asambleze biciclete în toamna lui 2008, iar un deceniu mai târziu are la activ 3 milioane de vehicule pe două roţi, toate cumpărate de Decathlon. La VeloCity lucrează momentan circa 250 de salariaţi.

DHS are o fabrică la Deva undese asamblează mărci precum DHS sau Devron. În fabrica lucrează aproximativ 500 de persoane.

Fabrica de biciclete CarpatSport există la Movilita, Ialomița încă din 2012. Aceștia au anunțat creșteri de vânzări în fiecare an. Cea mai cunoscută bicicletă care se produce la fabrica de la Movilița este Velors.

Un fel de concluzie. Sincer dacă aș avea buget de 900 de lei pentru o bicicletă nouă aș alege o marcă de biciclete care se fabrică în România.

Roțile Mavic sunt produse din 2015 la Orastie, într-o fabrică în care se mai fac și clăpar Salomon.

Producătorul de pantofi de ciclism și motociclism SiDi are fabrica lângă București, la Popești-Leordeni. Aici se produc majoritatea modelelor de încălțăminte din gama brand-ului italian.

Texmarket are 4 fabrici de îmbrăcăminte în România, în care lucrează 1200 de persoane(sursa). Cele patru fabrici se află la Timișoara, Lugoj, Marghita și Severin. Texmarket este unul dintre cei mai mari jucători din industria producătorilor de echipamente pentru cicliști. Ca să vă faceți o idee, 5 din cele 18 echipe de WorldTour poartă echipamente create de Texmarket.

Acestea ar fi câteva din fabricile din România de care am auzit eu și despre care am mai găsit informații pe internet. La Turul Bihorului Alex Ciocan spunea că toate șeile Fizik se fac în România, la Marghita.

Leave a Reply