Franța. Bonus de 4.000 de euro dacă îți predai mașina și cumperi o bicicletă electrică.

Guvernul francez oferă o subvenție de pana la 4000 euro persoanelor care renunța la autoturismele cu carburanți fosili in favoarea bicicletelor electrice.

Guvernul Franței a mărit dimensiunea subvenției pe care o oferă persoanelor care își schimbă mașinile pe benzină cu biciclete electrice până la 4.000 de euro (aproximativ 3.976 de dolari) de persoană, potrivit The Times. Banii sunt meniți să stimuleze oamenii să renunțe la modurile lor poluante de transport în favoarea unor alternative mai curate și mai ecologice.

two man and woman riding bicycles on road
Photo by Brett Sayles on Pexels.com

Oamenii care locuiesc în gospodării cu venituri mici din zonele urbane cu emisii scăzute și care își comercializează mașinile sunt eligibile pentru subvenția totală de 4.000 EURO pentru achiziționarea unei biciclete electrice. (De asemenea, bicicletele tradiționale, nemotorizate se califică pentru stimulent.) Cetățenii francezi din categoriile de venituri mai mari pot solicita subvenții mai mici.

Se încearcă copierea succesului din Olanda, Danemarca și… Lituania

Subvenția, care a fost introdusă pentru prima dată anul trecut, a fost majorată recent după ce oficialii au stabilit că trebuie făcut mai mult pentru a ajunge din urmă rivalilor iubitori de biciclete precum Olanda, Germania și Danemarca. Guvernul francez a spus că dorește ca 9% din țară să treacă la biciclete până în 2024, comparativ cu doar 3% în prezent. Țările de Jos se laudă cu 27% în această zonă.

Astfel se încearcă copierea unui program de mare succes din Lituania, în care cetățenii se pot încadra să primească o subvenție de până la 1.000 EURO pentru achiziționarea unei noi biciclete electrice, scuter, motorete, motociclete sau chiar credite pentru transportul public, după schimbându-și vechiul vehicul.

Macron nu face greșeala fostului primar al Bucureștiului, Firea

Dar Franța nu cheltuiește doar bani pe stimulente individuale. Guvernul lui Emmanuel Macron a mai spus că va investi 250 de milioane de euro pentru a face orașul Paris complet accesibil cu bicicleta. Și primarul orașului, Anne Hidalgo, a câștigat realegerea anul trecut cu promisiunea de a adăuga încă 130 de kilometri (peste 80 de mile) de trasee sigure pentru biciclete în următorii cinci ani.

Sursa articolului The verge

Leave a Reply