Articole interesante pentru biciclisti 5-11 ianuarie 2015

Proiectul pistelor pentru biciclişti, modificat. Primăria Capitalei: Nu vor fi piste pe marile bulevarde

Primăria Capitalei a anunţat că urmează să realizeze în jur de 100 de kilometri de piste pentru biciclişti pe străzile din Bucureşti. Iniţial proiectul prevedea amenajarea pistelor şi pe marile bulevarde ale oraşului, dar acum proiectul s-a modificat din nou, iar biciliştii vor putea să circule doar pe străzile din spatele marilor bulevarde.

Unde îţi parchezi bicicleta? – rastel de biciclete vs. stâlp/gard

Dacă te dai cu bicicleta cât de cât regulat, cel mai probail ți s-a întâmplat cel puțin o dată să ai nevoie să o legi undeva. Că ai ieșit la o plimbare și apoi te-ai oprit la o bere sau că ești cu treabă prin oraș și trebuie să o legi undeva cât intri într-o clădire/magazin/etc. tot ai avut nevoie de un rastel de biciclete.

Orașul Hamburg să pregătește să renunțe la mașini în 20 de ani

Primăria orașului Hamburg dorește ca în 20 de ani locuitorii orașului să nu mai simtă nevoia de a folosi mașina în oraș. Hamburgul urmează să devină un oraș verde, ideal pentru a locui.

Reţea pentru biciclişti. „Drumuri Verzi”, soluţia care nu îi va deranja nici pe pietoni, nici pe şoferi

Capitala ar putea avea o reţea de drumuri speciale pentru biciclişti. Spre deosebire de actualele piste, aceste viitoare drumuri nu-i vor deranja nici pe şoferi, nici pe pietoni. Soluţia, numită „Drumuri Verzi”, este propunerea unei organizaţii care promovează transportul alternativ în România.

Pasarele pentru bicicliști peste rîuri

O pasarela este in Philadelphia, iar a doua pista se va contrui pe Tamisa, in Londra.

Leave a Reply