Articole interesante pentru biciclisti – 22 august 2014

Bucureștiul, pe ultimele locuri la ciclism urban

În România ultimilor ani s-au vândut mai multe biciclete noi decât mașini noi. Conform Coliped, numai în 2012 vânzările de biciclete s-au ridicat la 380.000 de bucăți, în vreme ce automobile noi s-au cumpărat ușor sub 70.000. 

Primăria Capitalei dă din nou cu pista-n gard

Noile piste pentru biciclişti amenajate pe mai multe bulevarde din Capitală i-au scandalizat încă o dată pe susţinătorii transportului alternativ. După ce pistele vechi au fost declarate nefuncţionale de Brigada Rutieră, noile benzi fie sunt prea înguste, fie ajung aproape de gard.

Maşina de Poliţie a rămas suspendată pe bordura care delimitează banda de biciclişti

Benzile de pe carosabil destinate bicicliştilor nu sunt respectate nici măcar de poliţişti.  O demonstrează un incident petrecut pe Calea Victoriei, în Capitală. O maşină de poliţie a rămas suspendată pe bordura care delimitează căile de rulare, atunci când a vrut să intre pe pista bicicliştilor. A fost nevoie de intervenţia mai multor bărbaţi pentru a trece maşina oamenilor legii înapoi peste bordură.

Jurnalul primei mele curse de ciclism – Road Grand Prix Bucureşti

Road Grand Prix Bucureşti 2014 a fost concursul meu de debut. A fost prima mea participare într-o competiţie de ciclism, iar propriile mele aşteptări au fost depăşite. La toate capitolele. Era şi greu să îmi ratez obiectivul, când acesta era doar să pot pedala timp de 90 de minute în jurul Casei Poporului. 

Un articol interesant despre Copenhaga-nizarea Ljubljanei (Capitala Verde in 2016)

Turul Utah-ului in poze

VIDEO Biciclist filtrand traficul…

 

Leave a Reply