Articole interesante pentru biciclisti – 11 august 2014

Pista de biciclete intre Timisoara si orasul Zdrenjanin, din Serbia

O pistă de biciclete de aproape 40 de kilometri este construită între Timişoara şi Serbia. Aceasta este amenajată pe malul râului Bega și pornește din capitala Banatului până în orașul Zdrenjanin.

Parcari pentru biciclete, cu bani stransi intr-o campanie caritabila

Mai multe parcări pentru biciclete vor fi amenajate în școli din orașul Sfântul Gheorghe, de către o fundație din Covasna. Banii necesari realizării proiectului urmează să fie adunați în cadrul campaniei „Pedalează pentru un scop bun”, ce va avea loc luna viitoare.

Tavi Pilan, Cargo: „Ciclismul mi-a schimbat viata!”

A reînceput serios să facă ciclism cam de vreo cinci ani şi asta i-a schimbat radical viaţa. „Mă simt mult mai bine fizic, dar mai ales psihic. E un mod foarte bun de a te relaxa. Dacă faci ciclism  de şosea sau Mountain Bike te limpezeşti imediat la cap. Recomand tuturor să încerce această experienţă”, a spus Tavi Pilan.

Turul Romaniei pe bicicleta, in scop caritabil pentru victime ale traficului de carne vie

Face turul României pe două roţi în scop caritabil. Un bărbat din Bacău vrea să parcurgă 5.000 de kilometri pentru a strânge 5.000 de euro. Până acum, a făcut pe bicicletă 3.500 de kilometri şi a ajuns la Cluj. Cu banii adunaţi, el vrea să ajute mai multe tinere, victime ale traficului de fiinţe umane.

120 de euro se plateste in medie pe o bicicleta

Românii cheltuie anual pe bicicle­te circa 45 mil. euro, plătind în medie 120 de euro pe un vehicul pe două roţi, o sumă de patru ori mai mică decât cea plătită de nemţi şi de şase ori mai mică cea dată de olandezi. Producţia totală – de părţi com­ponente şi pro­duse finite – se ridică la 245 mil. euro, potrivit estimă­rilor ZF pe baza da­telor din piaţă.
“Transalpina” de Mamut, pista de biciclete din zona Valea Popii – Dealul Mamut, la marginea oraşului Alba Iulia, a fost inaugurată, oficial, vineri, în prezenţa oficialităţilor locale. Proiectul început în 2011 este oficial finnalizat, iar albaiulienii şi turiştii amatori de plimbări pe două roţi au “undă verde” pentru drumeţii, sport şi relaxare în aer liber.
Road_Grand_Prix_Bucuresti_2014_blogdebiciclistro (101)

Leave a Reply