Articole care nu trebuie să-i lipsească unui biciclist în sezonul de toamnă

Iată că a venit toamna. Sunt mulți bicicliști care au doar haine de vară, iar o dată cu venirea sezonului răcoros nu știu cu ce să se îmbrace, ce fel de haine să își achiziționeze.

În acest articol vreau să ajut cu câteva sfaturi bicicliștii începători care vor să continue plimbările cu bicicleta și toamna. Știu că mulți renunță la mersul cu bicicleta din cauză că nu au haine pentru acest sezon.

Iată câteva articole vestimentare care nu trebuie să lipsească din garderoba unui biciclist în sezonul răcoros/rece:

  • încălzitoare de mâini și picioare. În continuare veți purta tricou și pantaloni scurți cu bazon, pe sub care veți putea trage încălzitoarele. Atenție, încălzitoarele se trag până sus la încheieturi, ca să nu alunece. Sunt practice mai ales pentru turele lungi, când dimineața este mai frig sau pentru mersul pe bicicletă la serviciu, când la întoarcere puteți renunța la încălzitoare;
  • vesta de vânt sau ploaie. Vântul este unul dintre inamicii noștri. O vestă de ciclism utilă pentru vânt nu trebuie să lipsească din garderobă. Vestele care sunt foarte bune și pentru ploaie sunt mai scumpe. Aceste veste sunt folosite și vara pe coborâri.
  • jachetă impermeabilă. Eu am făcut un studiu foarte amplu când a trebuit să îmi iau o jachetă impermeabilă. La momentul respectiv am ales să fie una rezistentă și la vânt. Am ales o jachetă de la Gore Bike Wear, de care sunt foarte mulțumit. Căutați ca o astfel de jachetă să aibă și aerisiri.
  • bluze/tricouri termice. Mi se par foarte utile iarna, dar și în zilele reci de toamnă, ca un prim strat de protecție. Recomand bluzele din lână. Eu am bluze de la Decathlon, bune a fi folosite la 0 grade Celsius, dacă nu mă înșel.
  • protecții de ploaie pentru încălțăminte sau cască. Toamna are în program și ploaie, un alt inamic al bicicliștilor, așa că aceste protecții de ploaie sunt utile. Este destul de neplăcut să dai la pedale cu apă în pantofi.

Mi se par inutile tricourile cu mânecă lungă.

De unde să vă cumpărați aceste haine? Eu mi-am mai cumpărat și de la Lidl, dar nu aș recomanda. În schimb căutați să vă cumpărați haine profi de la magazinele care vând și biciclete sau online de pe site-urile de afară.

Leave a Reply