Am făcut 5 Trans-uri cu bicicleta. Care au fost cele mai palpitante?

Primul drum de tipul Trans pe care l-am făcut cu bicicleta a fost Transfăgărășan în 2016. Eram destul de începător cu bicicleta pe rute extra-urbane. Am recidivat în 2018 și nu mi s-a părut deloc greu. Suntem în 2021 și aș face Transfăgărășanul și mâine dimineață.

În 2017 am facut Transalpina

Transalpina

A fost foarte greu pe Transalpina. L-am făcut cu plecare din Novaci până la Obârșia Lotrului, dus-întors. A fost challenging, până la epuizare. Am făcut greșeala ca la Obârșia Lotrului să mănânc ceva (nu mai stiu exact, parca pui) și l-am digerat greu. Corpul meu avea nevoie de resurse, și acestea nu ajunseseră acolo atât de repede pe cât aveam eu nevoie.

Pe Transalpina cu o cursiera vechiuță

A urmat TransRarau și TransUrsoaia in 2019

TransUrsoaia

Habar nu aveam de TransUrsoaia. Am vrut sa fac o tură în Apuseni și am văzut scris pe marginea drumului că drumul respectiv se numea TransUrsoaia. Drumul este epic și îl recomand cu toată căldura. Am făcut traseul de la Arieșeni și până aproape de lacul Beliș. M-am întors deoarece a încept o furtună.

TransRaraul

TransRaraul a fost și el epuizant, urcări cu gradient de +15 %. Urcam cu greu și Garminul nu îmi arăta panta deoarece nu avea semnal de la satelit, din cauza copacilor foarte înalți. De ce aveam nevoie să știu gradientul? Mergeți și voi la o astfel de tură și o să înțelegeți!

TransBucegi în 2019

Este cel mai facil dintre toate Trans-urile acestea. L-am făcut în cursul săptămânii într-o după amiază de septembrie. În weekend este foarte aglomerat, iar drumul are porțiuni unde este îngust.

Recomand oricărui biciclist să facă aceste trasee, deoarece senzația este super tare. Și efortul este pe măsură, dar și satisfacția este maximă!

Cred că mi-a rămas doar două drumuri de tip Trans de făcut cu bicicleta: TransSemenic și TransVâlcan (care nu este asfaltat în totalitate și este cam scurt).

Lanț întins!

2 Comments

  1. ovidiu 14 februarie 2021
  2. Dragos 17 martie 2021

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.