Il Giro 2015 incepe pe 9 mai

il-giro2015-liguriaEditia din 2015 a Turului Ciclist al Italiei (Il Giro) va incepe pe 9 mai si se va incheia pe 31 mai. Il Giro va incepe cu o etapa de contratimp, de 18 km, la Sanremo, pe coasta Ligurica. 

In 2015 se vor desfasura 3 etape pe coasta Ligurica. A doua etapa (150 de km) va porni de la Albenga si se va desfasura pe dealurile superbe de pe coasta Ligurica, iar finalul va fi la Genoa. Aceasta etapa va fi dedicata sprinterilor. Etapa a 3-a va avea startul din localitatea Chiavari si se va incheia la La Spezia dupa aproximativ 185 km. Cursa va trece prin regiunea Cinque Terre, renumita pentru satele istorice, podgoriile superbe si dealurile sale.

In acest an Turul Italiei a pornit din nordul Irlandei, prin Dublin, iar apoi s-a continuat in Italia, cu finish-ul de la Trieste. In 2015 finalul ar putea fi la Milano sau Torino.il-giro-2015-cinque-terre

Nibali da de inteles ca ar putea participa
Castigatorul de anul acesta al Turului Frantei, Vincenzo Nibali, a declarat ca ar putea concura in Il Giro, potrivit CyclingNews.com.

„Il Giro este foarte important pentru mine. Am o legatura speciala cu Giro deoarece este cursa care m-a lansat in lumea mare a ciclismului. Pot sa spun ca imi doresc sa ma intorc in 2015”, a declarat italianul Niabli.

Organizatorii se declara increzatori ca etapele din Ligura vor reprezenta un mare succes.


Leave a Reply