Etapa 1 din Turul Poloniei – Etapa haosului

Duminica, 3 august, s-a dat startul Turului Poloniei. Pornirea s-a facut din orasul Gdansk, pe o vreme frumoasa. Cu 60 de km inainte de final a inceput o furtuna care a schimbat total fata etapei. Primii au fost afectati cei 6 ciclisti plecati in evadare, dar apoi a avut de suferit si plutonul. 

Yauheni HutarovichDin cauza furtunii mai multi copaci au cazut, lucru care a provocat mai multe accidente in randul ciclistilor si un haos total.

Invingatorul a fost Yauheni Hutarovich (AG2R), campionului Belarusului, ciclist aflat la al treilea succes al sezonului. Acesta i-a învins pe rusul Roman Maikin (Rusvelo) si pe italianul Manuele Mori (Lampre-Merida) şi a devenit primul purtător al tricoului galben.

”Este a doua victorie in Turul Poloniei si pot sa spun ca imi place foarte mult acest tur. Sprintul de azi a fost foarte complicat, cu un sector de catarare si cu sosea uda. Pe ultimii metri am fost atent sa imi mentin pozitia fruntasa si sa nu cad, iar apoi m-am lansat in sprint si am pedalat pana la final. Azi am avut parte de o vreme incredibila: caldura, vant, iar apoi ploaie si grindina. Aproape totul. In urmatoarele doua zile vor fi alte doua sprinturi si am un tricou de aparat. Voi incerca sa obtin victoria sa sa tin tricoul galben cat de mult pot” a declarat castigatorul Yauheni Hutarovich.

Etapa de azi se va desfasura intre Torun – Varvoşia, pe o distanta de 226 de kilometri.Mapa_etap_21406231612023860700

Leave a Reply